work...

Ännu en ny dag att gå till jobbet. Ska för första gången stänga så vi får la hoppas att det går bra iaf. Så jag slutar inte förän 01.00 inatt.. och imorgon ska vi upp och gå till banken då vi äntligen ska få våra norska bankkonton!! Ska bli skönt att slippa oroa sig hur lång tid det ska ta innan man får över hyran.. men som sagt dags för jobb
<3

Trokken!

Fasen vad jag är omotiverad idag.. Känner mest bara för att gå tillbaka till sängen och sova några timmar till! Har inte heller direkt kommit upp några nya jobb för mig att hjälpa Carl att söka.. Blir nog en dusch och lite hjärndödande tv-spel sen..
<3

Första advent!

Det är ju ändå första advent idag och även om jag inte riktigt tycker julen är världens roligaste tid ska det väl uppmärksammas lite iaf. Det planeras lite adventsbak här någon dag snart. Pepparkakor och helt vanliga enkla kanelbullar då lussebullar ratas hårt i denna lägenhet med ogillande av russin och saffran! Vi ska nog försöka bjuda in gänget i Hasle om de vill med! De vet dock inte om det än :p
Vi har ingen adventljusstake och tanken är nog att vi inte ska någon heller men de vi har är en smal svart bricka med fyra värmeljus på. (kan inte visa då jag har städat och hittar nu inte den där minneskortläsargrejen!) Det får räcka som advensljusstake!
Dags för zelda :p
<3

Ny design??

Nu har jag spenderat halva min vakna dag med att försöka ordna bloggen så den är lite mer mig.. Dock går det inte sådär jättefort framåt. Vet inte ens om det syns. Det funkar på min datorn om man klickar på ikonen uppe i vänstra hörnet : Uppdatera då kommer den nya designen upp. Ska försöka fortsätta att snygga till den lite till men nu ska jag ta en paus och hänga tvätten..
<3

Städning!!

Yej vad kul det är att städa  ELLER INTE!! Jag försöker få i ordning på min gaderob då det saknas både hyllor och lådor att lägga saker i.. Dock tog jag ju upp en del ordningssaker men jag har helt enkel varit för lat för att göra iorning allting förän nu.. Men snyggt blev det :D



Lite skillnad?
<3

Är utseendet viktigt i något som är ganska oviktigt?

Nu har vi kollat på film och sitter och diskuterar fysik och andledningar till varför man kan kolla på sport eller film. Enligt mig så kan man kolla på en film eller en sport som egentligen inte har någon mening sålänge det finns ögongodis. Enligt dessa pojkar som sitter jämte mig så kan man inte riktigt det. Tydligen måste det vara intressant frågan då är hur man ska hitta något intressant i tex. hockey..
Kankse är det jag som är tjejig i mitt tänkande. Men hur ofta väljer man inte en film för att huvudpersonen ser bra ut?

<3


Morr

Nu vägrar det att lägga upp bilder :(
<3

God morgon!

Nu sitter jag uppkrupen i våran stora fotölj i den sidan av rummet min dator får internet som självklart egentligen är den omöblerade tomma sidan av rummet (vi har inget eget... snälla grannar <3) Och Carl sitter i soffan på andra sidan rummet och klickar med sin dator.. Jag försöker få han att gå med ut en stund men det verkar inte gå så bra. Han kollar bara surt på mig och sedan ut på himlen som är tråkigt grå. Enligt mig så kan man gå ut och ta en promenad även om himlen är tråkigt grå! Men vi får la se annars går jag nog ut själv. Måste få röra på min träninsverksfulla kropp. Funderar nämligen på julpynt (Ja mamma du läste rätt :p) Fast inte julpynt i form av julpynt utan julpynt (det står faktiskt på lappen att det är julpynt) i form av lila och svarta glittriga spindlar. Så långt kan jag sträcka mig på julpynt!

Glittriga spindlar på väggen!!

<3


jobbkväll

Nu är jag sjukt trött!! och godis sugen... Är nog hungrig egentligen.. Kanske ska kolla om frysen fortfarande är arg på mig? Jobbat idag, jag och en av de andra tre nyanställda. Ganska intressant att de vågar lämna två personer, jag som har jobbat tre dagar innan och Veronica som har jobbat några dar mer än det men inte speciellt många.. Men men det gick ändå ganska bra. (Kaffemasiken krånglade lite men det löstes snabbt efter MASSA telefonsamtal) ne nu ska jag laga nudlar till mig och tydligen till pojken min med(!?) Är egentligen inte han som ska laga mat till mig när det är jag som har jobbat?
<3

Nu blir jag nästan rädd...

Det ända problemet med våran lägenhet som vi har hittat är frysen/kylen/Saken som bara står och drar störm och vägrar gå ner i tempratur. När vi kom var den (frysen alltså) på 0 grader. Sen gick den ner till -3 och nu har det slått rekord på -8. Inte speciellt bra då frysar ska vara betydligt kallare. Men idag hände något annat som var lite läskigt. Den slutade helt att låta (den låter hela tiden i vanliga fall) och sen kom ett porlande ljud som om det var en bäck inne i köket. Först kollade jag bakom frysen för att kollade så att inte vattnet som är tillkopplat rann, det gjorde det inte. När jag öppnade frysen fräste den åt mig!! Den lät precis som när man spiller vatten på en brännhet platta. Sen när ska en frys låta så? Så ett påminnese mail till mäklaren är skickad då han redan fått reda på att den vägrar gå ner i tempratur, men jag vägrar att ha en fräsande frys, fatta hur dåligt humör man kommer få efter ett tag!

Den kanske är snygg men h*lvete att den fungerar..

<3


Elfte dagen i Oslo..

jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Det ända jag gör är egentligen jobbar, hjälper Carl att söka jobb och spelar tv-spel. Tack och lov för att wii-et är med annars hade jag gått under!
Att gå utanför lägenheten är jätte kul, kolla på staden vandra runt, om det inte vore för att det mest har ösregnat och att jag har STORA vattennblåsor på hälarna. Idag har varit ändå ganska produktiv. Nu när vi har fått våra D-nummer (Tillfälliga norska personnummer) så kan vi skaffa deposititon konto på lägenheten, vi kan skaffa norska bankkonton och förhoppningsvis fixa iordning telefonerna som inte kan ta emot sms från svenska nummer :( Så ska det skickas sms till mig får det helt enkelt bli till det svenska nummret. Jag har en till telefon med mig så att man kan få tag på mig via sms på den!
Nu ska jag slänga iväg ett mail till mäklaren och sedan göra lite power yoga!

Slänger in en bild på vårat sjukt snygga barhylla (som just nu innhåller endast glas..)

Flaskpost är önskvärt :p

<3


Kollektivtrafik oslo..

Den kanske är bra i verkligenheten men att hitta rätt väg när man ska någonstans är lögn!! Helt sjukt svårt då den säger massa konstiga vägar och man skickas mellan olika hemsidor för att tillslut hamna på samma ställe igen. Jag är glad att jag bor så nära mitt jobb som jag gör men nu ska jag till huvudkontoret och gå informationskurs.. Och då jag tror det kommer börja ösregna känner jag inte direkt för att gå den halvtimmen det kommer ta.. Men men jag ska inte vara där förän 17.00 så det är väl bara att fortsätta leta..

...trikken
<3

Första dagen på jobbet!

Imorse var det bara att gå upp, springa till affären och köpa bröd, äta frukost och ge mig iväg för att jobba. Det var riktigt kul, ganska mycket och göra och massa nytt att lära sig! Men det känns iaf som jag har lärt mig de norska pengarna.. Samma valörer som svenska ju förutom 20-kronan men annat utseende med hål i och grejer..

Fått jobb :D

Nu är jag lycklig på hög nivå! Idag har vi fixat norsk telefon nummer och skattekort. Och precis när vi har kommit hem, jag har satt in mitt nya nummer i mobilen. Ringer min nya chef :D Jag är sjukt glad att jag och Carl bestämde oss att ta med varsin gammal telefon så vi kunde ha kvar våra svenska nummer ett tag om det är någon som vill  ha tag på oss där. Så för att komma till saken, Imorgon klockan 09.00 ska jag befinna mig på mitt nya jobb som ligger sisådär 500m från ytterdörren :D Snacka om att jag är lycklig

<3

Dags att SOVA!!

Nu är jag sjukt trött! I måndags gav vi oss upp till Oslo med bil och fick packat in allt i lägenheten. Igår körde vi hem bilen igen och idag tog vi bussen upp till Oslo igen. Imorgon ska det fixas norskt mobilnummer och förhoppningsvis bankkonto och d-nummer! Men nu är det dags att slå igen datorn och sova!
<3

Tänk om..

Tänk om man någon gång skulle kunna släppa kontrollen över någonting.. Jag är lite av en kontrollfreak av mig då jag har växt upp utan att jag har kännt att jag har haft kontroll över något. Sitter nu och stirrar mig blind på olika bredband förslag och försäkringar.. Har dock kommit fram till att jag ska ringa till svenska if och fråga om de kan hjälpa mig med försäkring i Norge då vi har alla försäkringar här hemma hos if och if finns i norge med.. Men vi får väl se. Ska nu scanna av huset en sista gång innan jag bestämmer mig för att jag borde vara klar med all packning.

<3


Sista packningen..

Sitter nu och kollar på Carl när han spelar Super Mario Galaxy! Det är nog det sista som kommer packas.. Han har blivit helt kär i tv-spel igen. Speciellt då man kan köpa nerladdningar av gamla spel. Som super mario 64 och mario cart 64. Och jag förstår han, de gamla spelen är nästan bättre än de nya.
<3

Dags att ta tag i sig själv..

Nu är Carl och dammsugar bilen och jag sitter och försöker få mig själv upp och packa det sista.. Måste hänga tvätten med.. Känns så ovärkligt på något sätt. Nu åker vi faktiskt imorgon. Ska packa bilen idag, sen upp imorgon och ska få nycklarna klockan 14. Sen arbetsintervju klockan 16. Fullt upp helt enkelt! Nu ska jag lyfta bort Saga från knät och sparka mig själv i baken!

<3


Hm goes Jimmy Choo

Klockan är 09.40 och jag har kollat lite på hms hemsida. Och den är redan helt full. Man kommer inte in på shoppen. Ganska ordentligt eftertraktad kollektion som släpps om 20 min..

<3


Wii

Nu sitter min mamma och pojkvän och leker med mitt wii. De har spelat mario cart och kollar just nu vädret i Oman dit mina föräldrar ska åka på semester nu i December. Ganska kul faktiskt, man kollar på bilder från NASA och vad det är för väder överallt!

Varma Oman. Runt 27 grader ska det bara imorgon..
<3

haha!

Jag lyckades! Nu har jag och Carl och hundarna varit ute och joggat! Blev lite yoga med efteråt så nu ska jag hoppa in i duschen och dra iväg till banken. Depositions avgift och första hyran ska betalas. helt sjukt mycket pengar!
<3

Joggingtur!

Nu ska jag försöka övertala Carl på att vi ska ut och jogga. Han sitter mest och spelar Zelda, ganska osocial med andra ord.. Men man får ju välja helt själv vad man vill göra på ens födelsedag!
See ya!
<3

födelsedag!

skulle skriva ett inlägg igår men hela skärmen blev svart :S inte blueescreen här inte. Min dator vill helre köra på svart..
Vi firade iaf Älsklingens födelsedag igår en dag förtidigt. Med presenter, hemma gjorda pommes frites och tårta! Saga skulle självklart! hjälpa till med paket öppnandet! Till Carl gavs det av mig parfym och duschtvål från boss, wii points och en mössa. Av mina föräldrar fick han "the lost symbol" av Dan Brown.
ne nu ska jag plocka undan födelsedagsfrukosten och planera dagen!
<3

Jag ska bo i ett ROSA hus!

Vi ska ju flytta till Oslo och nu är datum för nyckelöverlämnande klart :D På måndag går flyttlasset upp till Oslo och våran nya lägenhet. Som ligger i ett ROSA hus! Jag är ingen direkt rosa människa men dett är ändå lite kul. Efter att ha bott granne med ett rosa hus i alla år får jag nu bo i det själv.

<3


TRÖTT

Nu är jag helt sjukt trött! Har spenderat dagen med att köpa presenter till älsklingen som fyller år på onsdag. Fick lite hjälp av Emelie då Carl tyligen inte önskar sig någonting.. Och hjälpte henne att leta glasögon.
<3

Begravning..

Nu är jag hemma i Varberg igen. Igår morse klockan 05.00 gick bilen upp till Västerhaninge (stockholm) och begravningen på min farmos systers man. Det låter kanske som om det inte var så nära men jag har aldrig träffat min farmor så hennes systrar har blivit betydelsefulla. Det var en jätte fin begravning och vi bodde hos änkan inatt så hon skulle slippa vara ensam <3<3
<3

Oslo

Igår var det som sagt dags för oslo igen.. 4 lägenhetsvisningar och en arbetsintevju var planerad. Det blev dock bara tre visningar då vi tackade nej till en då vi inte ville bo så långt ut och redan hittat en vi skulle trivas i. Så just nu sitter jag och läser igenom ett 9 sidor långt kontrakt på en lägenhet i majustua i oslo :D Ska vrida och vända lite på det och se om vi tycker att det stämmer. Mäklarn ville helst att vi skulle skriva under idag.. Dock vill jag vara säker på att vi gör rätt först!
<3

Veckans kanske inte så roliga händelser..

Sry för dålig uppdatering. Här har hänt del saker som inte riktigt var planerade. Förra måndagen var det rally in till sjukhuset då Carl fick mer och mer ont i magen och förlorade nästan all färg han hade i sitt ansikte.
Klockan 17.00 var vi på sjukhuset och klockan 20.00 kördes han in på kirurgen då det blev en akut blindtarms operation. Allt gick som det skulle och han var ute från sjukhuset redan 13.00 dagen efter.
Jag och Mikael åkte till Oslo som planerat och kollade på lägenheter. Dock fick vi ingen av dem då det var folk som sa ja före oss..
Sen i fredags så började jag få nersatt andning. Jag kunde inte dra in hela andetag och hostade mycket. Natten till måndag vaknade jag och hade panik. Vid varje andetag hostade jag. Och det var inte en liten hostning utan det var en sånn hostning då det gör så ont att kroppen vill vändas ut och in. Jag kunde ta endast ta små små andetag om jag inte skulle hosta ut all luft igen. Så då blev det jag som fick åka till akuten och de trodde mig inte utan ville skicka hem mig med slemlösande endast. Grejen är den det var inte slemhosta utan torrhosta. Efter många timmars om och men så fick jag testa astma medicin och sen en dos till och skickades hem med annan astma medicin som jag ska använda i 10 dagar för att vidga mina luftrör som tydligen nu har krymt. Men ett  tag var jag så sjukt förbannad så jag grät. Jag grät av ilska då det inte var någon som trodde på att jag inte fick så mycket luft som jag ville ha! När jag sa att jag inte riktigt får luft. Att jag inte kan andas riktiga andetag utan att hosta (jag låg och tog mini mini andetag hela tiden) så sa de bara "men lilla hjärtat du får ju luft! Inte nog med att de sa vad jag skulle tycka utan de sa lilla hjärtat. ne nu ska jag inte skriva mer då jag kommer bara klaga aldeles förmycket...
<3

RSS 2.0