nerbäddad!

Nu ligger jag äntligen nerbäddad i sängen. Jag har längtat sen jag gick upp vilket var för 6 timmar sen.. blev väckt klockan 7 i morse av någon som ringde fel.. Sen vid tolv ringer våran mäklare och säger att de inte alls hade fått pengarna som vi hade fått över iaf. Men efter lite tjöt och kopior på alla överförningarna kunde de inte klaga mer. Sen har vi tagit det lugnt, spelat spel och tagit en promenad i en vinter vit stad med istappar hängande från taken. Här hänger rasrisk skkyltar lite överallt och tittar man på taken är det halvmeterlånga istappar som hänger från dem.. Lite läskigt.
Jag var och prova ett par skor som jag tittade på innan jul men min storlek var förliten på mina mastodont vader och storleken större såg nästan ut som det satt båtar med en väldigt bred mast runt mina vader..
Och jag borde verkligen bli bättre på att ta kort. Här är sjukt fint ute men hur många kort har man tatt?? Ungefär inga sådär. Mamma och Pappa kommer upp på söndag så vi får väl leka turister då och ta massa kort framför slottet och massa annat.
Nu ska jag tvinga Carl att massera bort den sjuka smärtan i min rygg och sedan kolla criminal minds!
<3

Morgon!

Ligger nu i sängen ganska nyvaken och känner att jag borde gå upp.. Hade tänkt att göra massa produktivt idagsom att städa, ringa skatteetaten och tvätta mina jobbkläder som är helt nerkladdade av chokladsås och blåbärssmoothie. Kanske även baka pizzabullar om jag hittar något bra recept :D. Blev så sjukt sugen på det häromdagen och det är ju ganska smidigt om man ska ha mellanmål eller något snabbt påväg till jobbet.
Just nu sitter Carl och kollar vädret och svär öcer tempraturen som ska bli i veckan.. onsdag natt ska ner till -22!! kallt som satan. Ne nu ska jag dra mig upp ur sängen så jag hinner göra allt som jag vill göra idag! Måste ut och fota all jädra snö med. Folk får skotta runt sina bilar för att komma till dem..
<3

omsidigt värre!

Det är helt sjukt att det faktiskt är dagen före julafton nu.. Sitter och tjurar över att det inte känns som om våran mäklare äns vill hjälpa oss att leta reda på pengarna som det nu klart och tydligt är bevisat att det är hans fel att de har skickats till ett konto som de har stängt. SMIDIGT eller inte..
Och på tal om inte smidigt.. nu går bussen om 1h och 15min och jag har inte packat någonting.. inte ens datorn... gtg
<3

Natta

Nu är det natt här.. här är 7 minus och snön faller fortfarande. Dock går tunnelbanan under oss så marken är så varm så snön lägger sig inte just här. Dock är bilar och tak mysigt vita.. Dock värkar det ju vara mer snö i Sverige än vad det är här. Iaf i centrla Oslo. Kommer man en bit ut är det mycket mer snö. Imorgon blir det promenad på staden med Älsklingen och försöka hitta julklappar då vi faktiskt ska till Varberg över jul. Så nu blir det problem.. Kommer bara bli små presenter iår.. Sen ska jag hitta något litet till Carl då vi har sagt att vi ska koncentrera oss på Alla hjärtans dag istället då förhoppningsvis båda två har jobb. (Carl ska nog snart på en intrevju där Micke jobbar) Men nu blir det natta mat och sängen!!

Nattamat!! Pepparkaks degen är  sjukt mycket godare än färdiga pepparkakor!
<3

Ska vara på jobbet om 10 min..

Jag är verkligen inte på humör att gå till jobbet.. Varför vet jag inte det är bara nått som tar emot. Kanske det att jag är sjukt trött och vet att jag ska jobba 9 timmar.. Tror det. Men imorgon är jag ledig och då ska jag försöka leta upp julklappar till min familj (det inkluderar även Carls familj den som inte förstår det) Det blev ju ändrade planer igår att jag och Carl åker faktiskt hem över jul och blir hemma 23-26 december. Eller vi kommer till Varberg sent den 23 och åker den 26 då jag börjar jobba igen sen. Det finns blandade känslor i mig att vi ska hem över Jul...
Ojdå nu är det typ bara 5 minuter till jobb.. Gtg
<3

Känn dig skonad!

Dålig uppdatering jag vet men de sista dagarna har jag gått runt och varit allmänt sur och förbannad så jag har inte kännt att det är så kul att dela med sig av så det får ses som att jag skonade er från helvetet som har varit här. Men nu är det på bättringsvägen. Frysen fungerar och var i morse på minus 22!!! så vi fick till och med höja tempraturen på den! Problemet var att det var så mycket skit i fläckten på baksidan så att man inte ens såg ränderna i filtret.. Väldigt trevligt.. NOT
Och jag tycker det är ganska mysigt med snö och nu faller snön sakta ner för fönstret och jag får liksom ett inre ro av att se något ta så god tid på sig att ta sig till marken. För mig känns det som att ka naturen ta något så långsamt och rogivande kan jag också göra de. (dock är det lite svårt då Carls dator piper hela tiden då han håller på att dö..)
Om man verkligen vill hitta något att klaga på så är det våran mäklare som gav os fel kontonummer när vi skulle betala allting så att vi nu inte vet var ca. 87000 svenska kronor är.. Visst låter det kul?

En snöflinga på vårat fönster!

<3


16 december!

upp och hoppa! eller jag har varit uppe sen 6 men ändå.. Är på sådär halvt roligt humör då jag har blivit lite ljugen för och då jag inte riktigt vet vad jag vill göra. Så jag tänkte nu sätta mig i soffan och spela wii med ett värme hjärta på magen!
<3

Otroligt surt

Nu sitter (nja snarare ligger) i sängen och är ganska ordentligt sur på mig själv. Jag fattar verkligen inte varför jag inte kan sätta mig ner och vara nöjd med det jag har. Jag måste alltid jobba mer, tjäna mer och göra mer saker. Och nu ligger jag alltså här och kollar hur bussarna går då jag ska iväg på jobb klockan 7 imorgon som barista.. Jag tycker inte ens om kaffe! Test jobbar nu tisdag till fredag 7-15 samtidigt som jag jobbar torsdag och fredag på deli från 16-01... Jag kommer vara död fredag natt då jag äntligen får sova lite.. Men men det man drar på sig själv det får man ju tåla.. Ska nog krypa lite längre ner under täcket nu och titta på serier för att sova..
<3

Måndag igen..

Dagarna och veckorna går så sjukt fort här uppe.. Nu är det åter igen måndag men imorgon har vi bott här i en månad!! En hel månad Det känns helt sjukt! Och det var alltså en månad sen jag var på den personliga intervjun på Deli de luca där jag nu jobbar. Och om 20 minuter är det nu tänkt att jag ska iväg på en ny intervju. Inget ont mot deli de luca jag tycker det är jätte trevligt och roliga arbetskamrater men intervjun är för ett jobb som barista och det har jag funderat på att utbilda mig till det hade varit kul att möjligheten att jobba som det då... Men vi får se. Nu till det största problemet, Vad ska man ha på sig? Tycker alltid det är lika svårt att klä på sig när man ska på något viktigt. Hade nog helst kört kavaj, tunika, jeans och lågskor men det blir nog förkallt då det inatt har snöat.. Så nu ska jag ställa mig och rota i gaderoben!
Ha De
<3

Bilder

Som sagt var jag och Carl nere vid slottet igår när Obama var där. Vi tog lite bilder och film på det sjukt stora säkerhetspådraget som var där och runt staden! Och det stod cevilpoliser över hela staden, vanliga poliser med maskinvapen i händerna, det flögg helekoptrar över hela staden, det var kravallstängsel överallt och jag orkade inte räkna alla polisbussar som stod i centrum. På endast en gata stod där 11 stycken..


Paraden ut med inte mindre än 2 ambulanser i släptåg!
<3

ursäkta..

Jag sa att jag skulle ladda upp bilder nu men jag orkar verkligen inte.. Jag är sjukt trött och helt säker på att diskmaskinen på jobbet har något ordentligt mot mig! Den vill inte ens stänga av sig och absolut inte tömma sig. Nu ska jag krypa längre ner under täcket och titta på seriemödare.... (Criminal minds)
<3

Nobel

Vaknar av att militärhelekoptrar flyger över huset och serenerna låter på gaten.. Känns halvt som om vi är i en krigsstat.. Men nej det är ju bara usas presedent som är här.. Nu ska jag och lovely boy gå en promenad och kolla hur det ser ut runt slottet där Obama just nu ska vara på något möte av nått slag.. Kommer med bilder i eftermiddag eller kväll!
<3

Bomb..

För ca. en halvtimme sen smällde det en bomb här inne. Nog för att vi har haft lite problem med lägenhet och annat innan men nu blev jag riktigt förbannad. Vi betalade in för ca. 1 månad sen depositions avgift och första hyran på exakt det kontot som jag hade fått från han via mailen. Och nu idag har jag varit på nordea för att skriva under papprena på detta kontot. Dock hade först han inte skickat över allt som behövdes för att jag skulle skriva över det och nu när vi kom hem ringer han igen och säger att de inte fått några pengar alls. Fatta att jag blir arg! Han har fått kopian på överskickandet. Efter att ha kollat på min bank och verkligen läst att det är exakt samma nummer som jag har fått ringer jag upp igen och då säger han något helt annat kontonummer.. Jag läser upp det jag har fått, han mumlar lite, blir tyst, mumlar lite till och kommer sedan fram till att jag har fått det gamla kontonummret. GAMLA?? Ja för tydligen från det att jag fick kontonummret tills nu har de någongång fått för sig att ändra kontonummer men inte kollat på det gamla om de har fått in pengarna.. Jag börjar starkt misstro våran mäklare och detta företaget vilket gör mig ganska fruktansvärt förbannad! Så stackars Carl fick ta lite av min ilska då han bara babblade.. Så nu sitter jag och väntar tålmodigt på att mäklaren ska ringa tillbaka..
Känns som om detta är jag just nu...
<3

Dagens bestyr!

Nu jädrar har jag varit produktiv! Nu är jag och Carl försäkrade =D Jag har skickat yttligare ett mail till mäklarn (Jag vägrar att prata i telefonen med han för då kommer jag bli arg!!) och nu sitter jag och äter frukost. Bara två grejer kvar på min lista över dagens bestyr så det känns skönt! Funderar på att försöka få med mig pojkvännen till banken och ta en promenad tillbaka då området där ute är riktigt fint! Vore skönt att bli klar med allt så fort som möjligt.

Min och Carls sängdekoration.. Hans är betty boop :p

<3


Uttråkad!

Nu är jag helt sjukt uttråkad!! Hur överlever man att gå arbetslös? Är ledig imorgon med men då har jag en del att göra:
  • Posten! (Har fått brev till de som bodde här innan)
  • Skälla på mäklaren (vi har fortfarande inte fått kontakt med uthyran angående frys och nycklar)
  • Nordea - Depositionskontopåskrift
  • Ringa If (Innbo försäkring som vi måste ta)
Sen på torsdag blir det jobb igen!! Men jag vet fortfarande inte vad jag ska göra nu...
<3

Tihi

Sitter nu uppkrupen i sängen (igen..) Carl gör sig i ordning för att gå ner till centrum och gå på arbetsintervju.. Kul :D Hoppas hoppas hoppas! Jag tänker nog ligga kvar i sängen och titta på paradise hotel eller något sånt. Sjukt skönt med idiotprogram när man är trött och endast vill SOVA men känner att det inte vore speciellt smart.. Kanske ska göra lite mat med, magen kurrar..
<3

Nyttighet!

Efter jobbet igår blev det grönsaks handling och sedan hem och göra sallad. Qinoa, kyckling, gurka, paprika och sallad är en helt sjukt god kombination och framför allt väldigt nyttig! Jag tränade lite igår så man får väl stötta upp det med mat! Vi hittade en hantel och en skivstång i lägenheten sen fick jag och Carl varsin hantel utav mina föräldrar i julklapp så gör man tillräckligt många reps. (eller inte har tränat med vikter på lääänge) så kan man jobba upp en fin träningsvärk! Min bröstmuskulatur skriker just nu..
Min tallrik
Carls tallrik (som han var tvungen att göra jätte fiiin om jag skulle ta bild på den...)
<3

internet..

Nu krånglar "vårat" internet här hemma. Vi tror att grannarna har stängt av deras modem då vi verkligen inte får kontakt med det.. Dock hittade jag ett annat i sovrummet som är ganska ordentligt segt men det fungerar iaf. Idag är det jobb för min del (som vanligt..) och Carl hade tänkt att ringa till de olika företagen han har skickat in ansökningar till så jag hoppas att det går bra för han..
Vi ska försöka vända tillbaka dygnet med, som vi har lyckats vända helt om och somnar inte förän klockan 04.00 på morgonen.. Kanske inte så bra om jag kanske behöver jobba någon morgon snart och börja 05.00?!
Nu ska jag fortsätta och leta jobb!
(så segt att det inte funkar med bilder :()
<3

Gomorgon/gomiddag

Vaken uppe och äter frukost... Igår kväll var det jobb och sen var jag och Carl i halse och träffade lite varbergare :D Gott folk!
Men konstiga norge har fått en egen kategori och nu tänkte jag inviga den.. När man ska åka kollektiv trafik här finns det massa olika biljetter. Alla i papper som man stämplar en gång och sen åker på den. Problemet är att när man ska stämpla. På bussar sitter det bara en längst fram.. Så även om man redan har köpt billjett måste man stå framme vid föraren och köa för att få stämplat sitt jädra kort. (Känns lite osmidigt då det är en del som ska gå på varje gång)
Trikken kan jag inte säga så mycket om då jag bara har åkt det en gång. Men dock stannar de mitt i gatan för stationer och de är aldrig i tid då det även måste stanna för rödljus..
Tunnelbanan så behöver du inte gå igenom några slussar på de flesta stationerna för att komma in vilket gör det ett rent helvete att hitta de små gula boxarna man ska stämpla kortet i, i hasle finns det endast en och den sitter helt off och inte på perongerna och självklart sitter det inte någon på själva tunnelbanan.
Detta har liksom blivit kombinerat så jag har åkt lagligt kanske två gånger här i Oslo då jag aldrig hittar de där jävla boxarna, Oslo är en underbar stad och jag trivs jätte bra men var i helvete är logiken?

Oslo är ungefär lika logiskt som denna bilden är till texten..

<3


läggdags!

Känns som jag ligger lite efter i tiden med att berätta vad jag gör om dagarna.. Dagen idag har spenderats med pojkvännen och mest bara njutit av varandras närvaro, tittat på serier och bara myst! Sen var det jobb i 5 timmar och nu ikväll har jag legat halvt död i soffan och sovit till en väldigt merklig film som jag tror inte var speciellt värd att se.. Nu ska jag sova! Sen tänkte jag gå upp ganska tidigt imorgon och kolla  på hm's nya underkläders kollektion.. Vi har ju två hm inom hundra meter här.. :D
<3

Det ligger snö i oslo..

Jag tror grannen på övervåningen bygger om.. Det har nämligen låtit något helt fruktansvärt mycket från klockan 08.00 imorse.. Så mycket att sömn inte är att tänka på och att man känner att man vill gå upp till dem och be dem vara TYSTA!!
Och inatt som tillbringades med att skratta åt alla videobloggar som ligger på youtube där verkligen ALLA tjejer smeker sitt år var tredje sekund!! Vilket gör att jag är lagom pigg idag.. Dock så jobbar jag ju bara 5 timmar så det löser sig. Med det jag tänkte säga med inatt är att vi hann se snön innan den mesta av den nu har smält bort.. *my bad* nu ÖS snö/regnar det! om man nu kan säga så..


<3


Fatta att jag har vänt dygnet!

Efter att först ha jobbat till halv ett igår och inte fick lämna in nycklen så att ägarn kunde hämta den nästa dag var det hem kolla på film sova i en halvtimme och sedan upp klockan 05.00 igen så att han skulle kunna få nycklen. Skönt iaf att jag bor nära jobbet.. Dock ganska segt då halva dagen blev förstörd av sömn.. Sen såg dagen ut som vanligt, söka massa jobb till Carl, tittat på lite serier, nyfiket kollat vad frysens tempratur är och tackat ja till ännu mer jobb. Skulle vara ledig onsdag, torsdag och fredag denna veckan.. Men nej jag blev endast ledig torsdag :D Vilket är underbart! Nu ska jag kolla om Carl är klar med disken så att vi kan krypa ner under täcket igen och fortsätta kolla ncis :p
<3

Idag är en tråkig dag..

Är inte direkt på humör för att skriva något, är trött, sur och sjukt jädra omotiverad! Lycka till imon istället!

Idag är ingen bra dag..

Klockan är kvart över elva och jag är redan ordentligt sur.. Jag har försökt att betala hyran men inte fått tag i mäklaren då vi ska massa nya uppgifter till denna hyran men självklart inte fått dem. Så nu idag har jag bestämt mig att jag ska inte ha något mer med mäklaren att göra! Han vägrar att lyssna på mig så då får han väl prata med någon annan. Vi är ju ändå tre i lägenheten. Och då Carl är den ända som är vaken faller det på honom.
Och nu vägrar jävla idiot mäklaren svara i telefon!!!!!!!!
MORR

RSS 2.0