internet

nu har grannens internet varit nere igen.. Väldigt irreterande måste jag säga. Vi funderar nu starkt på att skaffa eget internet men vet inte riktigt om det är värt det.
Imorse vaknade jag av att mamma ringde, och då natten spenderades med först jobb och sedan försök av att varva ner så var det sjukt jobbigt att försöka hålla hjärnan rätt när mann blir väckt. Dock kunde jag inte somna om så jag tänkte strax krypa ner under täcket om titta på en film och förhoppningsvis somna lite gott..
<3

längtar!

Sitter och surfar runt på sidor som lonely planet, backpacking.se och massa resebloggar och det är helt sjukt vad jag vill ut och resa nu! Det är så mycket jag vill se och uppleva. Speciellt när man sitter och är uttråkad för man blev väckt förtidigt av billarm och byggarbetare!
Men jag ska inte klaga, jag är här för att tjäna pengar och så jag faktiskt kan uppleva alla de sakerna som jag vill göra! Dock är jag ledig idag så idag ska dagen spenderas med att försöka komma på ett vettigt tidsfördiv..
<3

Hemma!

Sry för dålig uppdatering men jag har nu prioriterat vila och jobb. Och då det på dagarna inte går något på tv förutom OS repriser på både norska och svenska så har jag kollat på travelchannel.. Vilket är farligt, målet med att jobba här har alltid varit Australien. Nu börjar jag smått tvivla.. Jag vill till Australien ja, men Australien är redan så utvecklat att det inte ändras så mycket på 5 år medans länder som malaysia, singapore, thailand (håller redan på att turistas ner) och Indien för att nämna några få som utvecklas så det spritter om det. Jag skulle vilja se dem innan det är så påverkade av andra länder som både Norge och Sverige är det det är nästintill omöjligt att gå ut på stan och äta traditionell husmanskost. Det finns över jul och påsk.
Frågan är om jag bara vill resa eller om jag vill göra mer, jobba på barnhem eller försöka hjälpa till på annat sätt. Mitt hjärta har alltid varit ganska stort och jag har alltid brytt mig i hur andra människor mår och känner sig och det känns som om det bara utvecklar sig hela tiden. Jag vill gör något med mitt liv, inte bara jobba för att kunna resa, resa och sedan jobba igen. Jag vill resa, leva och hjälpa människor som har det sämre än mig. Jag vill utveckla mig själv och känna att det verkligen finns en meninng med det jag gör och inte bara nöjer mig med en vardag i en småstad någonstans. De finns de som trivs jätte bra med det men jag tror och hoppas jag aldrig kommer göra det..

lokala marknader

Vacker natur och stränder

Massa tevliga djur!

Bilderna är lånade från min syster när vi var i Thailand.

<3


en och en halv timme dåliga vägar från Göteborg..

Nu har vi kommit en bit på vägen och här är fruktansvärt mycket snö här uppe. Man ser inte hastighetskyltarna för de är täckta med snö. Och inte bara över själva skylten utan snödjupet går verkligen upp dit! Helt sjukt. Så vi sitter här och hoppas på att det inte har kommit lika mycket i oslo..Men nu ska jag sätta mig lika bekvämare och halvsova!
<3

Snart påväg hem igen!

Känns lite konstigt att säga så. Är om mindre än 12 timmar sitter vi på tåget påväg till Göteborg och sedan Oslo igen. Det vill säga hem! För visst är Oslo vårat hem även om våra föräldrar bor här.. Och när man kommer hit så blir det stor på passning och mycket uppmärksamhet men inte speciellt mycket lungt heller då det inte finns tid att varva ner utan bara flänga mellan olika måsten hälsningar. Hade varit mysigt att faktiskt ta en tur i Varberg och se människorna och staden igen men det hinns inte riktigt med, det är kaos och flängande mellan familjerna. Frågan är om vi faktiskt kommer vara i Sverige så mycket och längre förän vi flyttar hit i någon vecka innan vi drar i väg igen i höst.
Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och mysa med saga och pojkavännen innan det blir tidig uppgång imorgon för att ställa om för jobbet på tisdag lovely!
<3

Packa

Om sisådär 17 timmar går bussen till göteborg, jag jobbar 9 av de timmarna och har inte packat ett skit. Bra där Annie. Lite måste ju med hem iaf då jag knappt har lämnat några kläder som passar kvar i Sverige. Men det blir nog bara något snyggt att ha på en ute kväll sen blir det nog mest slappekläder som kommer användas så opassande kläder funkar nog fint :D
Så frågan är om det bar inte blir att slänga ner ett par jeans en tunika och strupbyxer i väskan inatt och sedan sova någon timme.. Sitter dock fortfarande och väntar på en leverans som skulle komma senast idag som inte har kommit än så lite smått sur. Hoppas den kommer imorgon så jag kan hämta den direkt när vi kommer till Varberg :D
Nu ska jag  plåstra om min brännskadade arm som drar upp sig hela tiden och sedan blir det jobb.
<3

17 februari!V

Carl har gått till jobbet. (han trodde han jobbade idag, gjorde det inte men fick extra jobb.) och jag sitter och funderar. Tydligen enligt ett skattepapper jag fick härom dagen så är det 3 månader sen jag började jobba på deli de luca vilket då betyder att jag är fast anställd! :D I Sverige finns det väl knappt fast anställda längre utan de är liksom tillsvidare men här finns det inget sånt tjafs!
Så nu ska jag göra lite mat och sen gå iväg till jobbet med en halvkonstig halvlycklig känsla i magen!
<3

Naanar

Jag ligger i sängen och försöker sakta vakna till liv, Carl ligger fortfarande och halvsnarkar jämte mig. Men det är ganska mysigt. Borde nog egentligen gå upp och städa undan i köket och sedan ta en dusch men just nu orkar jag bara inte.. Nu ska jag kolla om det finns några nyheter värda att läsa.
<3

Middags lur!

Efter lite sömn inatt då någon jävel som sagt väckte mig. och att vi spenderade natten med film, prat och mys så somnade jag lite lätt i soffan innan. Jag flyttade mig då till sängen där jag nu har sovit som en stock i lite mer än en timme. Ganska skönt att lägga sig ner och ladda om när man ska iväg och jobba i några timmar (mellan 8 och 9 beroende på hur bra stängningen går..) Får hoppas denna veckan blir bättre än förra då min hjärna helt klart var på semester men kroppen inte fick hänga med. Allt jag gjorde tog dubbel så lång tid som vanligt och min hjärna reagerade helt enkelt när saker hände.
Men nu ska jag vara på jobbet om mindre än en timme och har bara ätit lite kladdkaka idag, kanske dags att laga lite mat?
<3

fixat!

Nu är wiiet fixat och jag ångrar det nästan då carl nu sitter och spelar ett spel där man dödar insekter med blommor och skasen bära tillbaka liken till ens skepp.. ser helt sjukt ut och riktigt inteligens befriat.. Ibland undrar man starkt vem det var som kom på vissa spel..Känns helt wierd..

google.se
<3

Morron!

Har varit vaken sen 8 då någon idiot ringde på våran dörrklocka.. och tittat på svenska nyheterna halva morgonen. Känner att jag är sjukt dålig på uppdateringen i Världen, inte minst i Sverige. Det enda tv-kanalerna som egentligen är på i denna lägenheten är disneychannel (jag ÄLSKAR barnprogram dock inte svenska eller norska) och mtv. Kanske en rolig blandning men men.  Just nu sitter Carl och svär lite över mitt Wii då det vägrar att acceptera att läsa skivorna som sitter i det. Och han känner för tidsfördriv. Så får väl hjälpa han
<3

OS-invigningen

Godmorgon!

Sitter just nu och kollar på reprisen på OS invigningen på Eurosport. Jag tycker synd om Georgarna som förlorade en landsman så tätt innan invigningen, men starkt att ändå gå den! Vackert men sorgligt med sogebandet på deras flagga.


Tycker även det är fint av de länder sog går med sorgeband på armarna. Varken Sverige eller Norge gjorde det vilket jag blir lite besviken på!


Och på tal om besviken, om jag inte hörde helt fel vilket jag är ganska starkt säker på så sa de på norska Eurosport att det var ishockey spelaren Fredrik Forsberg och inte Peter Forsberg som bar Sveriges Fana.

Tommy Jakobsen för Norge bar deras fana, en av deras hockey spelare. Trodde nästan det skulle vara Peter Northug. Då det enda i de norska medierna handlar om han.
Bilder från: Vg.no och Aftonbladet.se
<3

blä

blä blä blä blä blä
och lite mer blä
nu ska jag surt lägga mig och sova
blä

Jävla billarms jävel!!

Det gick ett billarm på parkeringen bakom våran lägenhet i eftermiddags och det är fortfarande inte någon som har stängt av det så det tjuter lite då och då i en halv minut. Vilket är sjukt störande ska ni veta! Så länge de har stängt av det till sängdags är jag nöjd.. Där gick det igen.
Fick även för en liten stund sen ett mail om att nu är min ipod skickad :D Så den borde landa i varberg på måndag eller nått sånt :D
Nu tänkte jag ringa mamma och planera lite för nästa helg..
Föresten när börjar OS? funderar starkt på att försöka hitta ett gult nagellack och måla svenska flaggor på naglarna bara för att jävlas. Har ju redan ett apa blått :D
<3

Moderna TIDer!

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå det där morderna sättet att köpa grejer, över internet. Jag gör det, utan problem och oftast inte speciellt många frågor ställda men det känns ändå på något sätt ganska weird att man plockar fram sitt kort eller sin dosa från banken, knappar in massa siffror och får sedan ett mail med tack för att du valde oss, din vara kommer med posten inom några dagar. Har nu fått beställt både biljetter till Göteborg och en Ipod Touch. Beställde dock inte från apple siten då det var 200kr skillnad på att köpa den någon annan stans. Vill egentligen ha den graverad med texten "time flies, time dies" (som egentligen endast lite bra i sjungande form..) Men de fyra orden betyder mycket för mig och har gjort i 5 år nu.. Tiden flyger verkligen iväg och när en minut har gått är den borta och död om man inte gör det bästa av den och får ut det mesta av livet. En klok människa och jag skulle en gång gå ut och leta efter tiden som försvann, vi hann aldrig med just det då tiden våran tid försvann vilket bara visar min poäng ännu mer. Man ska ta vara på tiden man får med allt och alla det du just sa till någon kan vara det sista den personen hör av dig och kommer ihåg dig ifrån! Försök att göra det fint!

<3

krångel

Har försökt de sista dagarna att posta, men endera går det inte att logga in endera fungerar det inte att skriva.. Kanske är det bara min dator som känner för att krångla då alla andra elektroniska aparaturer ger smått upp lite nu.

Har efter nyår bara haft norskt telefonnummer då den svenska vägra att fungera och igår fick jag den svenska att fungera men då la den norska av.. Nu har jag iaf fått båda att fungera.. Carl sitter och läser sin löneslipp och jag sitter och funderar starkt på att sova.. (ska upp om 9 timmar) mitt huvud och kropp är jätte trött men det känns som om jag kommer vakna om någon timme om jag somnar  nu..
<3

korsande ögon..

Just nu är jag sinnessjukt jädra as trött! mina ögon går typ i kors så jag tror det är dags att gå och lägga sig.. Just nu ångrar jag lite att jag tackade ja till mer jobb på söndag i en annan butik här i Oslo, men vi är ju här för att tjäna pengar och då är 40 timmar i veckan inte så dåligt... Dags att nana och sedan gå upp klockan 6 för jobba YEJ! eller inte
<3

urk!

Nu har jag varit vaken i 15 timmar och är verkligen helt slut! Upp klockan 4 börja jobba 5 och sedan stå där i 9 timmar. Man sitter verkligen inte ner någon gång under de 9 timmarna heller. Fatta att det är skönt att sen komma hem och slänga upp fötterna i soffan.. Idag kom älskligen och hämtade mig på jobbet. Jag hoppades på en promenad innan vi gick hem men det har verkligen varit snökaos här. Iaf enligt en västkust svensk. Enligt Fung var det bara att vänta sig mer snö. (fast jag tycker det är ganska mysigt) speciellt att sitta på vårat köksbord och se ut genom fönstret över bogstadsveien där snön singlar och störtar ner mot marken. Människor som försöker komma in i deras bilar utan att bli helt snötäckta och alla idioter som inte tar bort snön från taken eller bakrutorna och man väntar bara på att snön ska åka ner på rutan..
Nu ska jag vända ryggen mot tankar och försätta mig i sömn (och någonstans långt inne i hjärtat hoppas på att det har fallit massa mer snö över natten, tänk att jag kanske blivit lite vintermänniska här uppe :O)
<3

God kväll!

Nu ligger jag nerbäddad i sängen igen efter elräkningsbetalande och matlagande. Blev riktig "barnmat" idag, stuvade makaroner och stekt korv. Nu ska jag försöka sova då jag börjar jobba klockan 5 i morgon tur att jag är trött så jag möjligtvis kommer klara det inom 2 timmar iaf..
natti
<3

Ta han om mig själv!

Igår var jag på sjukt dåligt humör att allt bara blev skit. Idag är jag på bättre humör och har faktiskt äntligen fått mig att dränka mitt hår i olja. Det sägs enligt gamla husmors tips att avakado eller madelolja i håret några timmar ska göra under på torrt hår. Och just nu har jag så sjukt torrt hår så det knastrar när man tar på det..
Så idag tvättade jag håret och sitter nu med massa avakadoolja och gladpack i håret.. Även ansiktet fick sig ett bad i avakado oljan då den ska vara bra för mycket torr hud med.. Nu ska jag laga lite nudlar till lunch!

Snygg i håret?? OJA nästa party uppsättnning kanske..
<3

Det är jag, Det är du, Det är VI

På Akers brygge finns det en trägrej som är så sann så sann..
"Natt og Dag, Vinter og Sommer er den over meg - denne dragende hvemve etter havet" Henrik Ibsen

Tänk vad skönt det hade varit med sommar, sitta och blicka ut över kattegatt och trivas med allt, inget och alla!
<3

Miss Omotiverad!

Idag är jag sådär äckligt omotiverad till att göra någonting. Skulle diska, torka golvet, yoga och lite annat tänkte jag men jag är så opassligt omotiverat humör så det enda bra jag har gjort idag är att köpa en kalender till oss.. En såndär familjekalender så att vi alla vet när alla jobbar.. Dock finns det bara med massa bebisar på så den är sjukt ful men den fyller sitt syfte. Nu ska miss omotiverad försöka att motivera sig själv att kolla om det finns någon ny bra film iaf..
<3

RSS 2.0