Apa

Apa

Nattinatti

Nu ska jag snart gå och lägga mig hade jag tänkt.. Eller jag ligger i sängen och ska bara läsa lite innan jag ska nana är väl rätt.. Folket här har sovit medans jag har letat nattlinne på stan så det är piggt och glatt fortfarande.. Men nu lite svearikes lag innan jag ska somna gott och se fram emot fredag då pojkvännen kommer på besök och det blir fest!
<3

Alkohol lag..

Jag har aldrig varit en människa som tycker regler och sånt är speciellt kul. Alltid känns som om det finns för många, att man egentligen inte skulle få göra någonting utan att bryta en regel någonstans. Och nu sitter jag och pluggar om alkhollagen. Helt jädra sjukt att jag faktiskt kan få mig själv att göra det. Kanske börjar utveckla lite självdiceplin iaf... Det är tydligen olagligt att servera en hink öl eller en shotbricka..

1,5 kilo smör..

Ne nu har jag vilat i en timme nu är det dags att sätta igång och baka. Det blir kanelbullar idag. Har varit sugen på det i en vecka men varken orkat köpa eller baka så nu ska jag slå till. Så idag ska 1,5 kilo smör försvinna..
<3

bilder på larvspriten..

jag lovade bilder från den vackra och kanske inte jättegoda larvspriten igår..

<3

En fredag..

En fredag på cocktailskolan går ut på att man börjar dagen med en timmes prov sedan fortsätter dagen med smakprovning och drinkblandning.. Idag var det inget såå exotiskt som ormar i flasken men väl larver... Mezcal som är tequila från övriga Mexico och inte endast Jalisco (området runt staden tequila) lägger nämligen en inhämsk delikatess i deras flaskor med sprit.. En larv. En liten tjock vitaktig larv och jag måste självklart smaka. Det är liksom en sånn grej man måste göra när man har möjligheten till det! Sitter dock nere i apelviken och är mentalt stöd för packningen av bräder och segel så bilder på larven kommer imon..
<3

Plugg teknik

Jag är en ganska lättstörd person när det gäller koncentration. Speciellt när det ska vara menat tyst. Jag hör små pip och ljud från det mesta. Alltså pluggar jag oftast med störningsmusik. Men både idag och igår så har störningsmomentet varit film. Har suttit med sagan om ringen triologin i öronen samtidigt som jag pluggat och det har gått riktigt bra. Alltså inte kollat utan bara lyssnat på filmen.
Fick en akut lust att titta på ett ihopklipp från filmerna som blir typ halv sång.. blev bara tvungen..

<3

lugn och skön eftermiddag..

eftermiddagen idag var inte riktigt lika spännande som förmiddagen men vi har ändå gjort en del bra saker.. Druckigt kaffedrinkar och tagit det smått chill bakom bardisken och blivit förhörda på sånt som är bra att kunna till provet imon.. Så jag tänkte göra som jag gjorde igår, bege mig ner till stan inhandla lite godis och sätta mig och plugga. Känner jag mig själv rätt blir det nog en cola med..
<3

Sprit och tre ormar!

Lektionen idag började med att våran lärare dukade fram en väldigmassa sprit på bardisken. Brandy, Congac, Armangac, Calvados, Sake, Grappa mm. och när han ställde fram sista flaskan kunde han bara säga en sak. Att han tyckte att Kinas kultur är lite konstig.. Det var nämligen en flaska med sprit och 3 snokar..

helt sjukt läskigt och inte alls speciellt gott iaf..
<3

Fredags..

Har inte varit så duktig på bilder det sista men ska försöka bättra mig.. Nu kommer bilderna från en helt vanlig fredag här uppe..

jag blandar, kalle, en misslyckad gimlet, vodka lime och razzbarryfizz, baren vi ska lära oss utantill och massa folk..
<3


Drömfullt!

Så var det morgon igen! 090910 om man ska vara exakt. Känns lite sådär och gå upp då nattsömnen blev ganska ordentligt störd av både drömmar och människor. Det var ju lilllördag igår så folk här var ute. Jag är inte längre någon speciell partymänniska, visst är det kul och gå ut ibland men inte när jag inte hinner med pluggandet.. Ne istället spenderade jag natten med att försöka sova.. vaknat och somnat om vartannat och drömt och sen nästintill trott att jag har varit vaken hela tiden..

Inatt har iaf en kompis som hatar att röka börjar röka, saga och semlan var katter, vi hade en sommarstuga på tomten och vägen nedanför vårat såg helt  sjukt konstig ut..

<3

Drink kunskap..

Jag har vetat länge att jag inte alls har svårt att lära in sådant som handlar om att förstå saker. Att lära sig sånt som faktiskt finns och har en bakrund. Men utantillkunskap, allt som har med saker med att bara komma ihåg är jag riktigt dålig på. Vilket gör delar (kanske de viktaste) ganska svårt för  mig i denna kursen nämligen alla centiliter mått och ingridienser (hur de nu stavas). Men nu borde lite ha fastnat då jag suttit i två timmar och bara pluggat drinkar. Ska sova lite på saken och läsa igenom det innan lektionen imorgon igen.
Ne nu släcks det i rummet dags att sova..
Natti
<3

helt slut!

Min hjärna är helt slut.. Känns som om jag har tryckt in alldeles förmycket information och att det har svårt att få plats. Så sitter nu och försöker få lungat ner hjärnan lite med honungsrostade jordnötter och cola. Förhoppningsvis funkar det lite grann iaf. Ska väl så sakteliga kolla på Jack Daniels hemsida och göra någon virutuell tour som våran lärare tydligen tyckte var jätteinformativ. Har fortfarande inte riktigt vant mig vid att jag faktiskt läser alkohol 6 timmar om dagen..

<3


drömmar

Ikväll har faktiskt varit lite lungare på pluggfronten än innan. Borde kanske ha varit ännu mer eftersom vi har prov imorgon men jag känner att överplugga är nästan värre att underplugga. Istället lyckades vi ha en liten diskution om drömmar. Jag är expert både på mardrömmar och dagdrömmar.
Om vi börjar med mardrömmarna så kan man säga att jag är väldigt speciell. Jag vaknar nämligen inte precis innan man slår i marken när man ramlar i drömmen jag slår i och ser sedan min kropp ligga livlös. Jag har "dödat" (alltså drömt medans de sov jämte mig) mina tre senaste pojkvänner. Det är helt sjukt. De som alltså har betytt mest för mig i hela mitt liv har jag alltså lyckas döda i mina drömmar. Jag har slitit huvudet av folk, jag har drömt att jag var fast på ett tåg som bara hade en vagn och körde över döda kroppar hela tiden. Verkligen helt sjukt jävla konstiga drömmar helt enkelt.
Dagdrömmar är något jag älskar. Finns det något bättre sätt att försöka reda ut sina tankar om allt och alla inne i sitt huvud när man ser sig själv prata med dem? Oftast så vet man ju hur de kommer reagera på speciella ord mm. Det känns liksom som en utredare i sin egen hjärna..
Det jag ville komma till är att vi diskuterade tänk om allt det man drömmer skulle bli verklighet. NEJ TACK! Visst vissa saker kanske skulle vara bra om det verkligen hände men jag skulle aldrig få för mig att döda någon. Allra minst någon som har betytt så mycket under en period utav mitt liv!

Ne dags att sova lite och kanske drömma lite mer. Dröm nu sött bara!
<3

pluggpluggplugg

Känns just nu som om jag lever i böckerna. Jag har verkligen aldrig pluggat såhär mycket i hela mitt liv!!
  • klockan 8 går jag upp äter frukost och läser i boken
  • 9.30 börjar skolan och har teori till 12
  • 13 börjar det praktiska och håller  på till 16
  • 17 börjar plugget på rummet och håller på till ca. 22 då jag går och lägger mig.

klockan 10.15 började provsmakningen av sprit..

inte bra för magen...

<3



Morgon!

Dags att gå upp och börja plugga igen... Känns iaf så, så mycket att man måste repetera nu på morgonen innan man går iväg. Men nu ska jag slänga mig in i duschen så jag inte ser orespektabel ut som jag gör nu..

<3


RSS 2.0